Päivystys 24/7 | 044 725 5106 | petri.viteli@lahiputki-yhtiot.fi

Lämmönjakokeskuksien uusinnat

Kaukolämpölaitteet ovat yleensä hyvin kestäviä ja pitkäikäisiä. Lämmönjakokeskuksen käyttöikä on noin 20-25 vuotta, jonka jälkeen se on vaihdettava. Lämmönjakokeskuksen uusinta voi olla ajankohtaista myös aikaisemmin, mikäli havaitaan, että lyhyen aikavälin huolto- ja korjauskulut ovat merkittävästi kasvaneet. Lämmönjakokeskuksen suositeltava uusintaikä määräytyy käyttökohteen ja tehtyjen säännöllisten huoltotoimenpiteiden perusteella.

Jos lämmönjakokeskuksen uusinta osuu talviaikaan – ei hätää. Hyvin suunniteltuna se onnistuu ongelmitta myös lämmityskauden aikana. Laiteuusinnasta johtuva katko on yleensä yhden työpäivän mittainen.

Urakoimme kiinteistöjen lämmönjakokeskuksien uusintoja sekä tilaajien teettämien suunnitelmien pohjalta sekä ns. kvr-urakoina. KVR-urakoissa vastaamme koko uusinnasta laitemitoituksineen sekä kaukolämpösuunnitelmineen ns. avaimet käteen -toimituksena.

 

Lämmönjakokeskus on lämmityksen sydän

Kaikissa kaukolämpöä hyödyntävissä taloyhtiöissä on lämmönjakokeskus. Sen avulla kiinteistöjen lämmitysjärjestelmä liitetään kaukolämpöön. Normaalisti kaukolämpö on hyvin huoleton lämmitysmuoto, mutta se kuitenkin vaatii säännöllistä laitteiston seurantaa ja huoltoa. Mikäli kaukolämpöjärjestelmästä kuuluu poikkeavaa ääntä, valuu vettä tai tapahtuu jokin muu toimintahäiriö, on syytä ottaa yhteyttä putkihuoltojen ammattilaiseen.

Jos kiinteistössä on patteriverkosto, sen tasapainotus kannattaa selvittää lämmönjakokeskuksen uusimisen yhteydessä. Oikein tehdyllä patteriverkoston perussäädöllä saavutetaan säästöä energiankulutuksessa. Myös paisunta-astian kunto on hyvä tarkastaa. Mikäli se vaatii uusimista, kannattaa se tehdä lämmönjakokeskusta vaihtaessa, jolloin kaikki uudet laitteet jäävät saman urakoitsijan takuuvastuun piiriin.

Lähiputki Tampere Oy kartoittaa jokaisen kohteen ja antaa aina yksilöllisen tarjouksen. Ota meihin yhteyttä niin laitetaan lämmitysasiat kerralla kuntoon. Teemme lämmönjakokeskuksien uusinnat pieniin ja isoihin kohteisiin luotettavasti kokonaisurakkana avaimet käteen.