Päivystys 24/7 | 044 725 5106 | petri.viteli@lahiputki-yhtiot.fi

Lämpöpumput

Ilmalämpöpumppu ja maalämpö luotettavasti, ammattitaidolla

Lähiputki Tampere Oy asentaa ilmalämpöpumput sekä ilma-vesilämpöpumput kaikenlaisiin kohteisiin. Meiltä onnistuvat myös maalämpöurakat kaiken kokoisiin kohteisiin. Kun mietit kotisi lämmitys- tai viilennysratkaisuja, käänny rohkeasti ammattilaisen puoleen. Oikein mitoitetulla lämmitysjärjestelmällä saat aina parhaan säästön rahoillesi.

Ilmalämpöpumppu nostaa asuinviihtyvyyden uudelle tasolle

Ilmalämpöpumppu lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti – energiaa säästäen. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla myös kosteus- ja homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Ilmalämpöpumppu parantaa asumismukavuutta kesähelteillä ja säästää energiakustannuksia talven pakkasilla. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Ilmalämpöpumppu on myös loistava valinta mökin tai autotallin ylläpitolämmitykseen talvella.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö asennetaan sellaiseen paikkaan, jossa puhallusilma pääsee virtaamaan mahdollisimman vapaasti laajalle alueelle. Ulkoyksikkö tulisi asentaa mahdollisimman lähelle sisäyksikköä. Ilmansuunnalla ei ole väliä, mutta kesäaikaan ulkoyksikön varjoisa sijainti parantaa sen tehoa. Lämpöpumppu toimii kaikenlaisissa kodeissa, mutta se on tehokkaimmillaan asunnoissa, joissa on avoin huoneratkaisu. Pumppu sijoitetaan sinne, missä oleskellaan eniten tai mahdollisimman keskeiselle paikalle, josta lämpö pääsee leviämään tehokkaimmin. Jos kodissa on useampi kerros, suositellaan lämpöpumppu asennettavaksi portaikkoon. Näin lämpö leviää tasaisemmin kerrosten välillä.

 

Lähiputki Tampere Oy:n ammattitaitoiset asentajat varmistavat ilmalämpöpumpun oikeanlaisella asennuksella sekä huolellisella sijoittamisella, että saat laitteestasi täyden hyödyn irti. Ilmalämpöpumppua ei saa asentaa ilman kylmäainelupia ja sähköasennusoikeuksia. Tilaamalla asennuksen meiltä voit varmistua siitä, että ilmalämpöpumppusi on asennettu kaikkien säädösten mukaisesti. Muista, että asennustyöstä voit hakea kotitalousvähennystä.

Ilma-vesilämpöpumppu

 

Ilma-vesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpöpumppu tai VILP, kuten ammattipiireissä lyhennetään, hyödyntää auringon lämmittämää puhdasta ilmaa, vettä sekä nykyaikaista tekniikkaa. Ilma-vesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka tuottaa lämmön lisäksi myös lämmintä vettä. Se on vakaa ja helppohoitoinen lämmönlähde, joka tuo suuria säästöjä lämmityskustannuksissa.

Ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kiinteistöihin. Se on ihanteellinen kohteisiin, joihin ei kannata, tai joihin ei tontin rajoituksien vuoksi voi, asentaa maalämpöjärjestelmää. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan myös kytkeä hybridikäyttöön esimerkiksi olemassa olevan öljylämmityksen tueksi, jolloin öljykattila lämmittää talon kylmimmillä keleillä ja tukee aina tarvittaessa lämpöpumppua – samalla vanha lämmitysjärjestelmä saa jatkoaikaa elinkaarelleen.

Ilma-vesilämpöpumppu on tehokas, edullinen ja nopea asentaa, ja se huolehtii luotettavasti sekä talon lämmityksestä että käyttöveden tuotosta. Ilma-vesilämpöpumppu säästää ympäristöä ja euroja, sillä se leikkaa jopa 60 prosenttia lämmityslaskusta sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna. Ilma-vesilämpöpumput pystyvät tuottamaan jopa 65-asteista vettä. Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen valinta sekä uuteen tai vanhaan että isoon tai pieneen taloon, oli talossa sitten vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys.

Lähiputki Tampere Oy:n asentajilta ilma-vesilämpöpumpun asennus sujuu nopeasti, muutamassa päivässä. Lämmön tarvitsee yleensä olla suljettuna ainoastaan muutaman tunnin ajan, joten asennuksen voi hyvin tehdä myös talvella.

Maalämpö

Maalämmön idea on lämmön talteenotossa – lämpö otetaan käyttöön luonnon omista lämmönvaraajista: maaperästä, kalliosta ja vesistöistä. Maalämpöpumppu on lämmitysmuotona edullinen ja huoleton käyttää. Kompaktin kokoinen laitteisto ei tarvitse paljon tilaa ja näin arvokkaat rakennusneliöt säästyvät muuhun käyttöön.

Maalämpöpumppu kerää lämmön maasta putkiston avulla. Maahan asennettava lämmönkeruuputkisto eli keruupiiri voidaan kaivaa vaakasuoraan pintamaahan, upottaa vesistöön tai kallioon porattuun reikään. Kallioon porattua reikää kutsutaan lämpökaivoksi, energiakaivoksi tai maalämpökaivoksi. Lämpökaivo sopii pienellekin tontille ja on energiansaannin kannalta tehokkaampi kuin vaakapiirit.

Kuva asentamistamme As Oy Pappilan Ausatalojen maalämpöpumpuista

Maalämpö on erittäin energiatehokas, käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Energiaa kuluu ainoastaan lämmön siirtämiseen maaperästä rakennukseen. Kaivo, joka tuottaa lämpöä rakennukseen talvella, voi myös jäähdyttää kodin kesähelteillä. Maaviilennys saadaan hoidettua pelkillä pumppauskustannuksilla.

Vanha lämmitysjärjestelmä (esim. öljy, sähkövaraaja tai puukattila) on yleensä vaihdettavissa maalämpöjärjestelmään. Investointikustannus riippuu olemassa olevan järjestelmän toiminnasta sekä keruupiirin asennuspaikasta. Nykyaikaisissa maalämpöpumpuissa sähkön tarve on vain neljännes, parhaimmillaan vain viidennes lämmitysenergiasta. Maalämpö onkin kaikkein energiatehokkain lämmitys, etenkin talvella. Maalämpö sopii niin uuteen taloon kuin lämmitysremonttiinkin, kunhan lämmönjako on vesikiertoinen, kuten patteri- tai lattialämmityksessä.

Jos taloyhtiölle tulee ajankohtaiseksi ottaa esimerkiksi maalämpö kaukolämmön tilalle, kannattaa muistaa, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin.

Maalämmön hinta riippuu useista eri tekijöistä. Lähiputki Tampere Oy kartoittaa jokaisen kohteen ja antaa aina yksilöllisen tarjouksen lämmitysurakasta. Ota meihin yhteyttä niin laitetaan kotisi lämmitysasiat kuntoon. Teemme lämmityssaneeraukset sekä uusien järjestelmien toteutukset pieniin ja isoihin kohteisiin luotettavasti kokonaisurakkana avaimet käteen.