Päivystys 24/7 | 044 725 5106 | petri.viteli@lahiputki-yhtiot.fi

Vesivahinko, mitä tehdä? Päivystävä putkimies Tampereen seudulla auttaa

Usein vesivahingon takana on putkivuoto, pesu- tai tiskikoneen vuoto tai lämminvesivaraajan rikkoutuminen. Nämä neljä asiaa on hyvä muistaa:

  1. Katkaise huoneiston vedentulo. Jos kyseessä on esim. vuotava pesukone, sammuta se.
  2. Estä lisävahinkojen syntyminen. Kuivaa irtovedet ja suojaa muu koti-irtaimistosi kastumiselta.
  3. Soita tarvittaessa putkimies paikalle. Jos asut taloyhtiössä, ota yhteys isännöitsijään. Hänen velvollisuutensa on hoitaa paikalle sopivat ammattilaiset.
  4. Vakavissa ja välitöntä apua vaativissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.

Vesivahingon sattuessa kaikkein tärkeintä on toimia aikailematta. Jos lattialla on vettä, vahinko täytyy pyrkiä rajaamaan ja estää lisävahinkojen sattuminen. Jos pesukone vuotaa, täytyy kone sammuttaa ja vedentulo katkaista.

Joskus vesivahinko on niin paha, että paikalle on pyydettävä nopeasti apuvoimia kuten putkimies tai kuivausyhtiö – pahimmassa tapauksessa jopa palokunta. Monelta paikkakunnalta löytyy ympäri vuorokauden päivystäviä putkimiehiä, joten apua saa myös yömyöhään.

Lähiputki Tampere Oy:n päivystävä putkimies saapuu apuun Pirkanmaalla, kuten paikkakunnilla Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala ja Lempäälä.

Käyttövesiputket kuntoon

Putkiliike varmistaa putkien kunnon

Putkirikot ja -vuodot ovat yksi yleisimmistä vesivahingon aiheuttajista. Osa vuotovaurioista kehittyy pikkuhiljaa: esimerkiksi vesiliitäntä keittiön allaskaapissa on vuosien saatossa haurastunut ja tehnyt tuhojaan jo pidemmän aikaa. Joskus vesivahinko aiheutuu täysin ennakoimattomasta viasta, kuten patteriverkoston putken rikkoutumisesta.

Putkistosta kannattaa pitää hyvä huoli ja tarkastuttaa putket aika ajoin. Putken rikkoutuminen voi aiheuttaa kauaskantoisen ja kalliin vahingon. Pahinta on, jos putken rikkoutumista ei heti huomata ja vettä pääsee virtaamaan vapaasti kuutiokaupalla. Vesi tuhoaa pahimmillaan sekä talon rakenteet että kodin irtaimiston.

Putkien käyttöikä vaihtelee suuresti ja tapauskohtaisesti. Vesiputkien käyttöikä omakotitalossa on noin 25–40 vuotta, jonka jälkeen on syytä suunnitella ja aloittaa putkiremontti. Tilastojen mukaan käyttövesiputken aiheuttama vesivahinko sattuu keskimäärin, kun putki on 28 vuotta vanha.

Lähiputki Tampere Oy on putkiliike, joka on keskittynyt putkiurakointiin ja putkihuoltoihin. Teemme putkityöt ammattitaidolla koko Pirkanmaan alueella. Hoidamme aikailematta omalla ammattitaitoisella henkilökunnalla pienet yksittäiset putkityöt kuin myös isommatkin urakat.

 

Putket jäässä – kutsu putkimies apuun

 

Suomen kylmät talvet ja pitkät pakkasjaksot koettelevat putkistoa. Yleinen ongelma omakotiasujilla sekä kesämökeillä on putkien jäätyminen. Kun pitkään jatkuneet pakkaset lauhtuvat, alkavat ikävät vuotovahingot usein paljastua ja lopputuloksena voi olla isokin vesivahinko.

Näin estät putkien jäätymisen pakkasella:

  • Vesimittarin pitää olla lämpimässä tilassa.
  • Varmista, että kiinteistössä on riittävä lämmitys putkiston jäätymisen estämiseksi tai katkaise vedet, jos kiinteistö on ilman valvontaa yli viikon.
  • Valuta vettä säännöllisesti.
  • Kartoita ulkona olevan vesiputken riskipaikat ja kasaa lunta niiden päälle.

Jos putket ovat jo jäätyneet, niin ensimmäisenä kannattaa katkaista vedentulo ja jättää sulatus suosiolla ammattilaisen tehtäväksi. Varomattomasti toimimalla voidaan saada isoa tuhoa aikaan, sillä jää laajenee sulaessaan, jolloin kasvava paine voi rikkoa putket. Ammattilainen osaa huolehtia paineiden purkautumisesta oikealla tavalla ja estää lisävahinkojen syntymisen. Mikäli putket ovat jäässä, ota meihin yhteyttä.